Latexco Academy

Beschrijving

Sint-Amandstraat nr. 7. "Latexco Academy", bedrijfsgebouwen met schuimrubberfabriek, gesticht in 1952 door Silvain Maes op de plaats waar in de 19de eeuw een stoombrouwerij en vlasfabriek gevestigd zijn. In 1913 laten de weduwe en de kinderen van brouwer Bruno Dinneweth het woonhuis optrekken met een bijgebouw aan de noordzijde. In functie van het huidig bedrijf wordt het

Latexco Academy

Sint-Amandstraat 7 (Tielt)
Bedrijfsgebouwen met schuimrubberfabriek, gesticht in 1952 door Silvain Maes. In 1913 laten de weduwe en de kinderen van brouwer Bruno Dinneweth het woonhuis optrekken met een bijgebouw aan de noordzijde. In functie van het huidig bedrijf wordt het woonhuis uitgebreid aan achter- en noordzijde (onder meer receptie). Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Roodbakstenen lijstgevel, vooruitspringende twee rechtertraveeën oplopend in combinatie van klok- en trapgevel met bekronend beeld. Kleurrijk materiaalgebruik door gebruik van witte baksteen.