Vier Duits-Britse schuilplaatsen Canopus Trench

Beschrijving

4 halfondergrondse betonconstructies, gelegen op 1 lijn in weide naast boerderij Wijngaardstraat nummer 1 (naast een kerkwegel, richting Sint-Juliaan), op circa 500 meter ten westen van de Brugseweg.

Vier Duitse militaire posten Canopus Trench

Wijngaardstraat (Langemark-Poelkapelle)
Vier Duitse betonnen militaire posten uit de Eerste Wereldoorlog, die deel uitmaakten van eenzelfde stelling, de 'Albrechtstellung' of 'Canopus Trench' geheten. In deze loopgraven werden de betonnen constructies nagenoeg tegen elkaar opgetrokken. Zowel tijdens de Tweede als Derde Slag bij Ieper als tijdens het Duitse Lente-Offensief zou in deze regio zwaar gevochten worden. Eens veroverd door de geallieerden tijdens de Derde Slag bij Ieper, werden de bunkers aangepast aan de nieuwe frontsituatie.