Rustoord Onze-Lieve-Vrouw van Troost

Beschrijving

Rustoordstraat nr. 1. "Rustoord O.-L.-Vrouw van Troost". In 1889 wordt een Ouderlingentehuis in de oude vrije school in de Moriaanstraat (huidige Rustoordstraat) ingericht door de "Zusters van de H. Vincentius a Paulo" (Kortemark). Het rustoord in 1893 gebouwd, wordt bijna volledig vernield tijdens de Tweede Wereldoorlog. Heroprichting in 1955 door de "Zusters van Liefde" (Kortemark). Aankoop va

Rustoordstraat 1 (Knokke-Heist)
In 1889 wordt een Ouderlingentehuis in de oude vrije school in de Moriaanstraat (huidige Rustoordstraat) ingericht door de "Zusters van de Heilige Vincentius a Paulo" (Kortemark). Het rustoord in 1893 gebouwd, wordt bijna volledig vernield tijdens de Tweede Wereldoorlog. Heroprichting in 1955 door de "Zusters van Liefde" (Kortemark). Aankoop van het complex door het gemeentebestuur in 1976. Renovatie- en uitbreidingswerken in 1988-1995 met onder meer afbraak van de kapel. Aan de straat, bewaarde volumes van 1955: gele baksteenbouw met gestileerde regionalistische inslag zie onder meer tuit- en puntgevels met aandaken en vlechtingen.