Stadswoningen Het Zwarte Leeuwken en Den Ancker

Beschrijving

Nr. 24. Samenstel van de huizen z.g. l. "Het Zwarte Leeuwken" en r. "Den Ancker". Twee diephuizen van resp. twee/drie trav. en drie trav. en telkens twee bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen). Huidig uitzicht is fasegewijs tot stand gekomen. Eind XIII - begin XIV: l. z.g. "ten Walle", bestaande uit een rechth. voorhuis en een haast vierkant achterhuis gebouwd op een erf ontstaan als splitsing v

Samenstel van stadswoningen

Spiegelrei 24 (Brugge)
Samenstel van de huizen zogenaamd links Het Zwarte Leeuwken en rechts Den Ancker. Huizen van respectievelijk twee/drie traveeën en drie traveeën en telkens twee bouwlagen onder zadeldak, met links een puntgevel en rechts een klokgevel van verankerde rode baksteen. Huidig uitzicht is fasegewijs tot stand gekomen vanaf de middeleeuwen.