Enkelhuis

Beschrijving

Leeuw van Vlaanderenlaan nr. 4. Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen gesigneerd POLY. SCHERPEREEL 1934. Tuinmuur met smeedijzeren hek rond voortuintje. Gele baksteenbouw verfraaid met zwarte tegels, rode baksteen voor de basis op arduinen plint, plat dak. Meer vooruitstrevende stijl, cf. hoekige vormgeving met doorgetrokken bow window bekroond met balkon. Hoger opgetrokken deurt

Gelijkaardige stadswoningen

Leeuw van Vlaanderenlaan 4-6 (Kortrijk)
Enkelhuis van twee traveeën en drie bouwlagen gesigneerd POLY. SCHERPEREEL 1934. Tuinmuur met smeedijzeren hek rond voortuintje. Gele baksteenbouw verfraaid met zwarte tegels, rode baksteen voor de basis op arduinen plint, plat dak. Nummer 6 van zelfde jaar en architect, zie gemeenschappelijke gevelsteen op tuinmuur, in gelijkaardige bouwtrant.