Villa Ernest Dewitte

Gemeente Kortrijk
Deelgemeente Marke
Straat Rekkemsestraat
Locatie Rekkemsestraat 27 (Kortrijk)

Rekkemsestraat 27, Kortrijk (West-Vlaanderen)

Rekkemsestraat nr. 27. Z.g. "<italic>Villa Ernest Dewitte</italic>". Dieper in gelegen villa te midden van tuin opgetrokken in 1902-1903 naar ontwerp van Jozef Viérin (Kortrijk). Woonhuis aansluitend bij de Engelse cottage-architectuur cf. het contrasterend materiaalgebruik i.e. baksteen, hout en bepleisterde bovenbouw, het pseudo-vakwerk, de bow-windows en het variërend dakenspel. DECO

Beschrijving

Rekkemsestraat nr. 27. Z.g. "Villa Ernest Dewitte". Dieper in gelegen villa te midden van tuin opgetrokken in 1902-1903 naar ontwerp van Jozef Viérin (Kortrijk). Woonhuis aansluitend bij de Engelse cottage-architectuur cf. het contrasterend materiaalgebruik i.e. baksteen, hout en bepleisterde bovenbouw, het pseudo-vakwerk, de bow-windows en het variërend dakenspel. DECO