Herberg en maalderij De Weegbrug

Beschrijving

Veurnestraat nr. 1/ Nieuwpoortstraat. Hoekpand en voormalige herberg zogenaamd "D' OEDE MAALDERIE" cf. opschrift. Gaat terug op de herberg-brouwerij "Den Hert" die in 1862 opgericht werd. Na de vernietiging tijdens de Eerste Wereldoorlog werd in 1919 op deze hoek een barak opgericht, zogenaamd "Café du Front". Tijdens de daaropvolgende wederopbouw komt hie

Veurnestraat 1 (Diksmuide)
Bij de Nieuwpoortstraat, hoekpand en voormalige herberg zogenaamd "D' OEDE MAALDERIE" zie opschrift. Gaat terug op de herberg-brouwerij "Den Hert" die in 1862 opgericht werd. Na de vernietiging tijdens de Eerste Wereldoorlog werd in 1919 op deze hoek een barak opgericht, zogenaamd "Café du Front". Tijdens de daaropvolgende wederopbouw komt hier de herberg en maalderij "De Weegbrug".