Hoeve met wagen- en bakhuis

Beschrijving

Nr. 12 (?). Historische hoeve met semi-gesloten karakter gelegen ten O. van de dorpskom (fig. 114). Op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1842) is de hoeve volledig omwald, op de stafkaart van het N.G.I. (1974) nog gedeeltelijk, heden is de omwalling gedempt. Hoevegebouwen met vnl. XIX B-uitzicht. Losse, lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken (mechanische pannen), o.m

Historische hoeve

Slypsmolenweg 1 (Moorslede)
Hoevegebouwen met voornamelijk uitzicht uit de tweede helft van de 19de eeuw. Losse, lage bakstenen bestanddelen onder zadeldaken, onder meer overstekende randen op houten modillons en laadvensters in puntgevel met overkragend, geprofileerd windbord. Opstelling rondom een rechthoekig, gekasseid erf; nog deels behouden bakstenen stoepen. Voornaamste erftoegang ten westen, tussen twee stallen. Twee weeghuisjes op en buiten het erf wijzen op vroegere semi-industriƫle activiteiten. Bewaarde weegbrug op het erf.