Burgerhuizen met voortuinen

Beschrijving

Lichterveldestraat nrs. 10-12. Burgerhuizen met voortuintjes, deels bewaard ijzeren hekwerk. Oudere kern uit de eerste helft van de 19de eeuw (nog niet aangeduid op de Ferrariskaart van 1770-1778, wel op de Atlas der Buurtwegen van 1846). Volgens het kadaster worden de huizen aan de achterzijde uitgebreid in 1861, 1868, 1887 en 1909 (de eerste maal door Delafontaine, vervolgens door Felix

Burgerhuizen

Lichterveldestraat 10-12 (Torhout)
Burgerhuizen met voortuintjes, deels bewaard ijzeren hekwerk. Oudere kern uit de eerste helft van de 19de eeuw. Volgens het kadaster worden de huizen aan de achterzijde uitgebreid in 1861, 1868, 1887 en 1909, de eerste maal door Delafontaine, vervolgens door Felix Nolf, bascuulmaker, in 1909 door de gebroeders Nolf.