Kapel

Beschrijving

Tillegemstraat z.nr. Kapel op de kruising met de dreef naar het kasteel van Tillegem, volgens Franchoo in de volksmond zogenaamd "het kapelleke van Wakkem". Het werd gebouwd in 1880 in opdracht van Mevrouw Eugène Charles de Peneranda de Franchimont, heer van Tillegem, ter ere van Onze-Lieve-Vrouw en haar ouders, opdat haar huwelijk met kinderen gezegend zou worden. Kleine kapel aan de rand

Kapel

Tillegemstraat (Brugge)
Kleine kapel aan de rand van het Tillegembos, bereikbaar via geplaveid wegje. Houten bank. Kleine, bakstenen kapel, gecombineerd met natuursteen voor de spitsbogige deur- en vensteromlijstingen, de plint en de bekroningen van de versneden zijsteunberen. Leien zadeldak met vooraan ver overkragende dakrand met zichtbare houten dakspant.