19de-eeuwse hoeve

Beschrijving

Vierschaarstraat nr. 15. 19de-eeuwse hoeve, gelegen in het noorden van de gemeente. Aangegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1843) als hoeve met losse bestanddelen. Heden semi-gesloten opstelling door recentere uitbreidingen. Verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldak, gegroepeerd rondom gekiezeld erf. Ten noordoosten boerenhuis, ten zuiden poortgebouw met aansluitende schuur, hede

Vierschaarstraat 16 (Avelgem)
19de-eeuwse hoeve, gelegen in het noorden van de gemeente. Aangegeven op de Atlas der Buurtwegen van circa 1843 als hoeve met losse bestanddelen. Heden semigesloten opstelling door recentere uitbreidingen. Verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldak, gegroepeerd rondom bekiezeld erf. Ten noordoosten boerenhuis, ten zuiden poortgebouw met aansluitende schuur, heden verbouwd tot stalvleugel. Ten noordwesten stalvleugel.