Woning In den Grooten Roozenhoed

Straat Spiegelrei
Locatie Spiegelrei 11 (Brugge)

Huis In den Grooten Roozenhoed

Spiegelrei 11, Brugge (West-Vlaanderen)

Diephuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Huidige trapgevel met enkelhuisopstand van 1905, naar ontwerp van architect Huib Hoste (Brugge).

Beschrijving

Nr. 11. Z.g. "In den Grooten Roozenhoed" cf. gevelsteen. Diephuis van drie trav. en drie bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen). Huidige trapgevel met enkelhuisopstand van 1905, n.o.v. architect H. Hoste (Brugge), i.pl.v. een eenvoudige lijstgevel; t.z.t. deels gewijzigde binnenhuis. Bakstenen trapgevel (7 tr. + topstuk) aanleunend bij het traditionele patroon door het inbrengen van Brugse trav.