Gildenhuis

Beschrijving

Nr. 23. Gildenhuis nº 3 (cf. zijgevel) in regionalistische stijl ontworpen in 1925 (niet gesigneerde bouwaanvraag) i.o.v. de Samenwerkende Maatschappij "Het Gildebrood" (cf. opschrift pui) met winkel, café, vergaderzaal en woning. Tweedelig gebouw met l.lijstgevel met houten kroonlijst van drie trav. en twee bouwl. en r.topgevel van twee bouwl. en drie trav., beiden onder zadeldak (n // straat).

Gildenhuis nr. 3

Bollenstraat 23-25 (Roeselare)
Gildenhuis nº 3 in regionalistische stijl ontworpen in 1925 in opdracht van de Samenwerkende Maatschappij "Het Gildebrood" met winkel, café, vergaderzaal en woning. Tweedelig gebouw met links lijstgevel met houten kroonlijst van drie traveeën en twee bouwlagen en rechts topgevel van twee bouwlagen en drie traveeën, beiden onder zadeldak.