Pastorie

Beschrijving

Nr. 56. Vermoedelijk oorspronkelijke omwalde pastorie (cf. rest van wal r. van huis) met voortuin, thans grotendeels ingenomen door geasfalteerde parkeerruimte, gelegen nabij grote baan. Dubbelhuis van vijf trav. en twee bouwl. Onder licht gebogen zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen), uit XVIII B, gerestaureerd en aangepast in de jaren 1950. Verankerde gele baksteenbouw. Ordonnerende kordons t

Pastorie

Hoogstadestraat 56 (Alveringem)
Vermoedelijk oorspronkelijke omwalde pastorie (zie rest van wal rechts van het huis) met voortuin, thans grotendeels ingenomen door geasfalteerde parkeerruimte, gelegen nabij grote baan. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder licht gebogen zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 18de eeuw, gerestaureerd en aangepast in de jaren 1950.