Drie burgerhuizen, Villa Ypriana, Villa Leon-Josephine en Villa Marcelle-Juliette

Beschrijving

Kerkstraat nrs. 261-265. Z.g. "Villa Ypriana", "Villa Leon-Josephine" en "Villa Marcelle-Juliette", samenstel van drie eclectische burgerhuizen van begin 20ste eeuw, nr. 265 gedateerd "1905", nr. 263 gebouwd in 1904 n.o.v. architect J. Heyneman (Uitkerke), nr. 261 van 1911 n.o.v. zelfde architect. Bel-etagewoningen waarvan de lijstgevels uitgewerkt in kleurrijke baksteen, nr. 263, geglazuurde ba

Burgerhuizen Villa Ypriana, Villa Leon-Josephine en Villa Marcelle-Juliette

Kerkstraat 261-265 (Blankenberge)
Samenstel van drie eclectische burgerhuizen van begin 20ste eeuw. nummer 265 gedateerd "1905", nummer 263 gebouwd in 1904 naar ontwerp van architect Jules Heyneman (Uitkerke), nummer 261 van 1911 naar ontwerp van zelfde architect. Bel-etagewoningen waarvan de lijstgevels uitgewerkt in kleurrijke baksteen.