Beschrijving

Pereboomstraat nr. 2. Hoeve met losstaande 18de-eeuwse bestanddelen, in L-vorm opgesteld op een onverhard erf, te bereiken via een lange erfoprit vanaf de straat. Ten noorden, het boerenhuis aansluitend bij het langgestrekte type, met aansluitende stal. Ten oosten daarvan, haaks tegenover het woonhuis, het lange volume van schuur met links en rechts geïncorporeerde stal en wagenhuis (nu st

Pereboomstraat 2 (Damme)
Hoeve met losstaande 18de-eeuwse bestanddelen, in L-vorm opgesteld op een onverhard erf, te bereiken via een lange erfoprit vanaf de straat. Ten noorden, het boerenhuis aansluitend bij het langgestrekte type, met aansluitende stal. Ten oosten daarvan, haaks tegenover het woonhuis, het lange volume van schuur met links en rechts geïncorporeerde stal en wagenhuis (nu stal).