Kasteel De Woesten

Beschrijving

Woestendreef nr. 8. Kasteel "De Woesten". Kasteel van circa 1950 in historiserende bouwtrant, gelegen in een in oorsprong 19de-eeuws domein met kasteelpark, vijver en bos. Het kasteeldomein wordt ten noorden afgebakend door de Lariksdreef, ten zuiden door de Woestendreef. Ten oosten en ten westen afgeboord door de bebouwing respectievelijk aan de Kortrijksestraat en de Ve

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Kasteeldomein De Woesten

Lariksdreef 3-5, Woestendreef 8 (Oostkamp)
Kasteel van circa 1950 in historiserende bouwtrant, gelegen in een in oorsprong 19de-eeuws domein met kasteelpark, vijvers met tuinbrug en parkbos. De huidige parkaanleg in landschappelijke stijl met pittoresk karakter dateert van het begin van de 20ste eeuw. Ten westen parkbos met dreefje, kunstmatige grot en ijskelder. Ten noorden van het landhuis gelegen bijgebouwen en aanpalende voormalige moestuin met bewaarde fruitmuur.