Notariswoning Ter Wege

Beschrijving

Brugsestraat nr. 54. Imposante woning zogenaamd "TER WEGE" cf. opschrift op de gevel. Voormalige notariswoning van Henri Claeys. Woning van de straat gescheiden door een smeedijzeren hekken met een smalle voortuin. Breedhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder een schilddak met grijze, Vlaamse pannen. De familie Claeys koopt in 1851 een bestaande woning aan, die in 1926 in opdracht

Brugsestraat 54 (Oostkamp)
Imposante notariswoning van Henri Claeys. Woning van de straat gescheiden door een smeedijzeren hekken met een smalle voortuin. Breedhuis van twee bouwlagen en vijf traveeën onder een schilddak met grijze, Vlaamse pannen. Achteraan, grote tuin. Een oude foto, gepubliceerd door Vande Ginste in 2005, toont een achtergelegen koetshuis in bak- en zandsteen met speklagen.