Fabriek van De Poortere

Beschrijving

Wagenmakersstraat nr. 46. Voormalige fabriek van De Poortere, in 1903 bouwaanvraag voor conciërgerie (of afsluitingsmuur) naar ontwerp van Van Hoecke-Peeters (Gent), nu groothandel verf en decoratiematerialen N.V. Duthoo-Casteur. Rode baksteenbouw verfraaid met witte baksteen. Conciërgerie waarnaast poort die toegang verleent tot binnenkoer waarop de fabrieksgebouwen uitgeven. O.m. behou

Sint-Rochuslaan 19, Wagenmakersstraat 46 (Kortrijk)
Fabriek van De Poortere, in 1903 bouwaanvraag voor conciërgerie (of afsluitingsmuur) naar ontwerp van Van Hoecke-Peeters (Gent), nu groothandel verf en decoratiematerialen N.V. Duthoo-Casteur. Rode baksteenbouw verfraaid met witte baksteen. Conciërgerie waarnaast poort die toegang verleent tot binnenkoer waarop de fabrieksgebouwen uitgeven. Onder meer behouden machinekamer en schoorsteen.