Hoeve De Kromme Olm

Beschrijving

Kromme Olm nr. 1. Z.g. "De Kromme Olm". Historische hoeve aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1843). Aan de straat gelegen hoeve met overwegend begin 20ste-eeuws uitzicht, maar met stallen en schuur met laat 18de-eeuwse kern.Losse bestanddelen, gegroepeerd rondom een onverhard erf. Ten zuiden van erf woonhuis van 1911, dat na brand heropgebouwd werd. Stra

De Kromme Olm

Kromme Olm 1 (Kortrijk)
Historische hoeve aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1843). Aan de straat gelegen hoeve met overwegend begin 20ste-eeuws uitzicht, maar met stallen en schuur met laat 18de-eeuwse kern. Losse bestanddelen, gegroepeerd rondom een onverhard erf. Ten zuiden van erf woonhuis van 1911, dat na brand heropgebouwd werd. Straatgevel afgelijnd door fries met uitgelengd dropmotief.