Watertoren

Beschrijving

Stedemolenstraat nr. 23. Watertoren gebouwd in 1956 in opdracht van de Maatschappij van Nationale Waterleidingen op een terrein tussen de Stedemolenstraat en de Deken Darraslaan. De bouw van de watertoren en het bijhorend woonhuis (nr. 25) wordt pas in 1960 in het kadaster geregistreerd. Omwille van de slechte staat van het schrijnwerk en het afschilferen van het bakstenen parement door t

Watertoren

Stedemolenstraat 23 (Tielt)
Watertoren gebouwd in 1956 in opdracht van de Maatschappij van Nationale Waterleidingen op een terrein tussen de Stedemolenstraat en de Deken Darraslaan. Watertoren van het cilindervormige type "B1/B" met inhoud 600 m³, zonder uitwendig onderscheid tussen voet en kuip. Vlakbodemkuip gedragen door inwendige betonnen constructie.