Neogotische Mariakapel

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Nr. 91 (ervoor). Neogotische wegkapel uit de jaren 1920, ter hoogte van het verbouwde buitenverblijf Vandenpeereboom middenin een beboomd park. Eénbeukige Mariakapel van twee trav. met rechte sluiting, onder zadeldak (n straat, mechanische pannen). Gele baksteenbouw. Trapgevel met versierde muurankers, uitlopend op achtzijdig torentje onder spitse bekroning. Spitsbogige kapeldeur en vensters. G

Menenstraat 91 (Zonnebeke)
Neogotische wegkapel uit de jaren 1920. Eénbeukige Mariakapel van twee traveeën met rechte sluiting, onder zadeldak. Trapgevel met versierde muurankers, uitlopend op achtzijdig torentje onder spitse bekroning. Spitsbogige kapeldeur en vensters. Getrapte achtergevel.

Wordt opgevolgd door