Beschrijving

Hulsterlo nr. 1. Hoeve opklimmend tot minimum het tweede kwart van de 19de eeuw, cf. boerenhuis en stalvleugel reeds weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (1845). Lange erfoprit. Losstaande hoevegebouwen gr.m. in U-vormige opstelling omheen deels verhard erf met o.m. poel en mestvaalt. Ten zuiden van boerenhuis, stoep en moestuin. Witgekalkte, bakstenen bestanddelen op zwart gepekte plint

Hulsterlo 1 (Damme)
Hoeve opklimmend tot minimum het tweede kwart van de 19de eeuw, zie boerenhuis en stalvleugel reeds weergegeven op de Atlas der Buurtwegen. Lange erfoprit. Losstaande hoevegebouwen grosso modo in U-vormige opstelling omheen deels verhard erf met onder meer poel en mestvaalt. Ten zuiden van boerenhuis, stoep en moestuin. Witgekalkte, bakstenen bestanddelen op zwart gepekte plint onder overkragend zadeldak. Bakhuis-zomerkeuken en hondenhok met getrapt geveltje.