Gedenkkapel

Beschrijving

Koolkerkesteenweg z.nr. Gedenkkapel opgetrokken in 1944 ter nagedachtenis van de familie Standaert uit Oostkerke, die tijdens de Tweede Wereldoorlog getroffen werd door het uitbranden van haar hoeve en de dood van de dochter en haar verloofde.Eenvoudige witgeschilderde bakstenen veldkapel met arduinen gedenksteen. Rondboognisje met zwarte bakstenen omlijsting, bekronend smeedijzeren kruis

Gedenkkapel

Koolkerkesteenweg (Damme)
Gedenkkapel opgetrokken in 1944 ter nagedachtenis van de familie Standaert uit Oostkerke, die tijdens de Tweede Wereldoorlog getroffen werd door het uitbranden van haar hoeve en de dood van de dochter en haar verloofde. Eenvoudige witgeschilderde bakstenen veldkapel met arduinen gedenksteen. Rondboognisje met zwarte bakstenen omlijsting, bekronend smeedijzeren kruis.