Hoeve Aardemolenhof

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Aardemolenstraat nr. 8. Achterin gelegen boerderijtje z.g. het "AARDEMOLENHOF" (cf. houten bord), toegankelijk via een aarden wegeltje. Op de Ferrariskaart (1770-1778) staat hier reeds een volume getekend. Volgens kadastergegevens wordt de bestaande bebouwing ca. 1843 vervangen cf. huidig. Dubbelhuis in verankerde bruine baksteen boven een bepleisterde plint en onder pannen zadeldak. Getoo

Aardemolenhof

Aardemolenstraat 8 (Oostrozebeke)
Achterin gelegen hoevetje. Op de Ferrariskaart (1770-1778) staat hier reeds een volume getekend. Volgens kadastergegevens wordt de bestaande bebouwing circa 1843 vervangen, zie huidig. Dubbelhuis in verankerde bruine baksteen boven een bepleisterde plint en onder pannen zadeldak. Getoogde muuropeningen onder strekken en met schrijnwerk uit het interbellum. Stoep met cementtegels. Voorliggende weide met fruitboom.

Wordt opgevolgd door

Aardemolenhof