Gemeenteschool

Beschrijving

Nr. 9. Gemeenteschool. Oudste vleugel opgericht in 1861 aan de Hogestraat, maar gesloopt in 1976 ten voordele van nieuwbouw. Aan de Schoolstraat, schoolgebouw met zes klassenlokalen n.o.v. A. Van Coillie van 1921 in kader van wederopbouw, de oude vleugel aan de Hogestraat wordt dan ingericht als overdekte speelplaats met ruimte voor medisch onderzoek en bureel voor bestuurder. Aan de kleine Stad

Gemeenteschool

Schoolstraat 9 (Hooglede)
Aan de Schoolstraat, schoolgebouw met zes klassenlokalen naar ontwerp van A. Van Coillie van 1921 in kader van wederopbouw, de oude vleugel aan de Hogestraat wordt dan ingericht als overdekte speelplaats met ruimte voor medisch onderzoek en bureel voor bestuurder. Aan de kleine Stadenstraat in 1979 nieuwbouw.