Villa gelegen in een tuin

Beschrijving

Markegemstraat nr. 140. Villa gelegen in een tuin, volgens het kadaster gebouwd ca. 1939 in opdracht van handelaar Gerard Vanhaesebrouck, lid van de vooraanstaande Wakkense familie. Ontworpen door architect José V.D.Bossche cf. gevelsteen op de rechterpijler van de oprit. Gele baksteenbouw onder zwartpannen schilddaken getypeerd door uitspringende volumes onder luifels en accenten van wit

Villa

Markegemstraat 140 (Dentergem)
Villa gelegen in een tuin, volgens het kadaster gebouwd circa 1939 in opdracht van handelaar Gerard Vanhaesebrouck, lid van de vooraanstaande Wakkense familie. Ontworpen door architect José V.D.Bossche zie gevelsteen op de rechterpijler van de oprit. Gele baksteenbouw onder zwartpannen schilddaken getypeerd door uitspringende volumes onder luifels en accenten van witte pleister. Monumentale inkom via bordestrap. Fraaie, rondbogige vleugeldeur met omlijsting in ondoorzichtig, blauwgrijs gekleurd glas, flankerende bakstenen bloembakken.