Beschrijving

Nr. 61. Hoeve met lage losstaande bestanddelen van baksteen onder pannen zadeldaken, U-vormig gegroepeerd rondom een begraasd erf. Erftoegang ten N.O. en ten N.W. Ten N. van het erf, boerenhuis (n // straat) in verbouwing uit XVIII d. Zeven trav.; sporen van aangebouwd r.nutsgebouw onder lessenaarsdak. Getoogde muuropeningen in een vlakke omlijsting van gele baksteen, deuren in de derde en zeven

Is de omvattende vaststelling van

Boerinnenkapelletje

Bruggestraat (Staden)
Kapelletje toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, geflankeerd door linden. Van 1955, ter vervanging van een bij wegverbreding afgebroken kapelletje van 1936. Gele en rode sierbaksteen op plint van veldstenen.

Bruggestraat 61 (Staden)
Hoeve met lage losstaande bestanddelen van baksteen onder pannen zadeldaken, U-vormig gegroepeerd rondom een met gras begroeid erf.