Hoeve Hof ter Rye

Beschrijving

Blankenbergse Dijk nr. 19. Z.g. "Hof ter Rye", historische hoeve met eerste vermelding in 1554, eigendom van Sint-Janshospitaal in Brugge, pas verkocht door het O.C.M.W. in de jaren 1990. Aangeduid met naam op de kaart van P. Pourbus van 1561-1571. Hoeve te bereiken via lange oprit tegen de grens met Uitkerke. Losstaande, vnl. onbeschilderde bakstenen bestanddelen in een semi-gesloten opstelling

Hof ter Rye

Blankenbergse Dijk Noord 19 (Zuienkerke)
Historische hoeve met eerste vermelding in 1554. Aa,geduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Hoeve te bereiken via lange oprit bestaat uit losse bakstenen bestanddelen in een semigesloten opstelling. Oudste delen zijn de boerenwoning vooraan het erf en het parallelle schuurgedeelte met geïncorporeerde stallen van 1716. Boerenwoning met twee opkamertraveeën onder dezelfde nok en twee steunberen. Op de binnenkoer bevindt zich een grote, deels in natuursteen gemetselde mestvaalt.