Pastorie van Oostkerke

Beschrijving

Sint-Kwintensstraat nr. 11/ Spegelsweg. Rechttegenover de ingang van de Sint-Kwintenskerk is de oudst gekende pastorie van Oostkerke gelegen. De dorpswoning was als eigendom van de kerkfabriek in gebruik als pastorie van 1605 tot 1786. In 1656 wordt in het voortuintje een stenen waterput gebouwd, nu nog steeds aanwezig. In 1786 wordt de vervallen pastorie door de pastoor verlaten, na de bo

St.-Kwintensstraat 11 (Damme)
Tegenover de ingang van de Sint-Kwintenskerk is de oudst gekende pastorie van Oostkerke gelegen. De dorpswoning was in gebruik als pastorie van 1605 tot 1786. Dorpswoning met voortuin met waterput en achterliggende moestuin en boomgaard. De voortuin is met een gietijzeren hek afgesloten. Witgekalkte baksteenbouw met gepekte plint; alle vleugels zijn gevat onder pannen zadeldaken.