Wegkruis Callenskruis

Beschrijving

Kruisstraat z.nr. Wegkruis z.g. Callenskruis op de hoek met een doodlopende zijsprong van de Kruisstraat. Geplaatst door de familie Callens ca. 1880 uit dankbaarheid voor de veilige aankomst van enkele familieleden in Amerika halverwege de 19de eeuw. Houten kruis ingeplant in een driehoekig, bekiezeld plantsoen, beschaduwd door drie knotlinden. Bruinbeschilderd kruis onder

Kruisstraat (Oostrozebeke)
Wegkruis zogenaamd Callenskruis op de hoek met een doodlopende zijsprong van de Kruisstraat. Geplaatst door de familie Callens circa 1880 uit dankbaarheid voor de veilige aankomst van enkele familieleden in Amerika halverwege de 19de eeuw. Houten kruis ingeplant in een driehoekig, bekiezeld plantsoen, beschaduwd door drie knotlinden.