Herenhuis Arents-Van der Plancke

Beschrijving

★ Nr. 53. Huis z.g. "Arents-Van der Plancke" cf. benaming van vermoedelijke opdrachtgever ca. 1777. Dubbelhuis van vijf trav. en twee bouwl. onder mansardedak (Vlaamse pannen; twee rechth. dakkapellen), uit XVIII c, opgetrokken op L-vormige plattegrond. In 1998-1999, restauratie van het schrijnwerk n.o.v. architect F. Delacourt (Brugge), (fig. 95).Classicistische, bepleist

Nieuwe Gentweg 53 (Brugge)
Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (Vlaamse pannen; twee rechthoekige dakkapellen), uit het derde kwart van de 18de eeuw, opgetrokken op L-vormige plattegrond. In 1998-1999, restauratie van het schrijnwerk naar ontwerp van architect F. Delacourt (Brugge). Classicistische, bepleisterde en beschilderde lijstgevel, horizontaal geleed door de gekorniste puilijst en omlopende kroonlijst.