Parochiekerk Sint-Niklaas

Beschrijving

Groots opgevat complex van gele bakstenen onder zadeldaken, van 1952-1956, naar ontwerp van architect J. Gilson, ter vervanging van de in 1940 vernielde parochiekerk.

Leopold II Laan 85 (Koksijde)

Orgel kerk Sint-Niklaas

Oostduinkerke (Koksijde)
Ergens tussen 1823 en 1846 was een nieuw orgel geplaatst door Pierre van Peteghem (Gent). Na de werken aan de kerk (1856 e.v.) zijn er werken gesignaleerd door Petrus Albertus Loncke (Hoogstade), vermoedelijk slechts een renovatie. Na de verwoesting in WO I werd ca. 1925 een nieuw orgel geleverd; de bouwer hiervan is niet bekend. Dit orgel ging verloren in WO II. Het huidig orgel (in de nieuwe kerk) wed gebouwd door de firma Jos. Loncke en Zonen (Esen) in 1967.