Twee burgerhuizen in spiegelbeeld

Beschrijving

Admiraal Ronarchstraat nrs. 17 en 23. Twee burgerhuizen in spiegelbeeldschema, met handelsfunctie, cf. de grote rondboogpoort en de grote winkelpui met geïntegreerde ingang (best bewaard bij nr. 23). Heropgebouwd in de jaren 1920, cf. lijstgevel met verhoogde halsgevel met getorst topstuk, aediculavenster met schelpmotief en het hernemen van de historiserende brandmuren in trapgevelvorm. D

Burgerhuizen in spiegelbeeld

Admiraal Ronarchstraat 17, 23 (Diksmuide)
Burgerhuizen in spiegelbeeldschema, met handelsfunctie, zie de grote rondboogpoort en de grote winkelpui met geïntegreerde ingang, best bewaard bij nummer 23. Heropgebouwd in de jaren 1920, zie lijstgevel met verhoogde halsgevel met getorst topstuk, aediculavenster met schelpmotief en het hernemen van de historiserende brandmuren in trapgevelvorm.