Van Maerlantatheneum

Beschrijving

Van Maerlantstraat nr. 1. Z.g. Van Maerlantatheneum, in 1921 opgericht als "Rijksnormaalschool-Oefenschool", op een terrein waar een onafgewerkt sanatorium stond. Imposant gebouwencomplex gelegen tussen de Van Maerlantstraat en de Vredelaan. Bepleisterde en in lichte kleuren beschilderde bestanddelen in neoclassicistische stijl, houtwerk vernieuwd in PVC doch naar oud model. Hoofdgebouw van vijf

Van Maerlantstraat 1, 1A, Vredelaan 1B (Blankenberge)
In 1921 opgericht als "Rijksnormaalschool-Oefenschool", op een terrein waar een onafgewerkt sanatorium stond. Imposant gebouwencomplex gelegen tussen de Van Maerlantstraat en de Vredelaan. Bepleisterde en in lichte kleuren beschilderde bestanddelen in neoclassicistische stijl. Hoofdgebouw van vijf bouwlagen onder vernieuwde schild- en zadeldaken. Ten zuiden, aansluitende lagere schoolgebouwen.