Beukenpark

Beschrijving

Kapellestraat nr. 19. Voormalig kasteel "Les Aubépines", nu eerder gekend als "Beukenpark". Tussen 1935 en 1975 ook kasteel "Clement" genoemd naar de toenmalige eigenaars. Begin 19de-eeuws kasteel, gelegen in het centrum van Oostkamp, dat een eerste keer wordt uitgebreid in 1876 en in 1911 het huidige uitzicht krijgt. Het voormalige domein

Beukenpark

Kapellestraat 19 (Oostkamp)
In oorsprong mogelijk classicistische woning, in 1876 en 1911 vergroot en verbouwd tot neoclassicistisch kasteel bestaande uit een hoofdvolume van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder een vrij hoog schilddak, afgedekt met zwarte Vlaamse pannen. Het hoofdvolume is aan de noord- en de zuidzijde in 1911 uitgebreid met telkens een twee bouwlagen-hoge aanbouw onder een plat dak. Park met een centraal open grasveld in het verlengde van het kasteel.