18de-eeuwse hoeve

Beschrijving

In oorsprong 18de-eeuwse hoeve cf. reeds afgebeeld op een kaart van circa 1800 naar de toestand van 1737 uit het Rijksarchief te Brugge. Gelegen op het westelijke einde van de Emiel Welvaertstraat en quasi grenzend aan de spoorweg. Tevens weergegeven op de Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden, opgenomen op initiatief van Graaf de Ferraris (1770-1778).

Emiel Welvaertstraat 51 (Oostkamp)
In oorsprong 18de-eeuwse hoeve, bereikbaar via een deels met bomen omzoomde dreef. Erf ten noorden afgebakend door een dwarse schuur en een er tegenover gelegen boerenhuis. Witgeschilderde verankerde baksteenbouw onder een vernieuwd zadeldak. Woonhuis vermoedelijk tijdens de 19de eeuw en in een tweede fase tijdens de recente restauratieperiode uitgebreid. Schuur met een centrale dwarse doorrit onder een overkragend zadeldak.