Saint George Anglican Church

Beschrijving

Zoutelaan nr. 77/ Nieuwpoortstraat/ Franspad. Z.g. "St. George Anglican Church", kerkje met neogotische inslag van 1911 naar ontwerp van architect Dugardyn en uitgevoerd door aannemer C. Deckers (Knokke). Wordt tijdens de Eerste Wereldoorlog door de Duitsers aangewend als paardenstal. Erna ook nog een tijdje als stalling gebruikt door het Belgisch leger. In 1926 wordt een galerij bijgebouwd ter

Zoutelaan 77 (Knokke-Heist)
Kerkje met neogotische inslag van 1911 naar ontwerp van architect Dugardyn en uitgevoerd door aannemer C. Deckers (Knokke). Wordt tijdens de Eerste Wereldoorlog door de Duitsers aangewend als paardenstal. Erna ook nog een tijdje als stalling gebruikt door het Belgisch leger. In 1926 wordt een galerij bijgebouwd ter ondersteuning van de middenbeuk en komt er een typisch gekanteeld torentje bij naar ontwerp van architect Antoine Dugardyn.