Villa La Chaumine

Beschrijving

Weststraat nr. 50. Villa z.g. "La Chaumine", landhuis in cottagestijl met regionalistische invloeden, gebouwd in 1909 voor Arthur Verhaegen, naar een ontwerp van architect Jozef Viérin (Brugge). De villa is gelegen op een vierkant omwald terrein, dat sinds de 18de eeuw deel uitmaakt van een landgoed met herenwoning, hoeve (nu nr. 46, verbouwde boerderij) en kapel (cf. West

Villa La Chaumine

Weststraat 50 (Damme)
Landhuis in cottagestijl met regionalistische invloeden, gebouwd in 1909 voor Arthur Verhaegen, naar een ontwerp van architect Jozef Viérin. De villa is gelegen op een vierkant omwald terrein; achter de gebouwen strekt zich een langwerpig park uit, met dreven in dambordpatroon. De villa is een gele baksteenbouw van drie traveeën en twee bouwlagen.