Hoeve met herberg Strooienhaan

Beschrijving

Hoeve met voormalige herberg, genoemd naar en gelegen in het bekende gehucht "Strooienhaan" dat reeds bestaat sinds de 13de eeuw en zich situeert aan het kruispunt van de Noordede met de weg Brugge-Wenduine, de huidige Brugse Steenweg.

Brugse Steenweg 41 (Zuienkerke)

Bunker bij hoeve met herberg "Strooienhaan"

Brugse Steenweg zonder nummer (Zuienkerke)
Bunker ten zuiden van en behorend bij de hoeve met voormalige herberg "Strooienhaan". Gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog (1941-1942) door de Duitsers die hun intrek nemen in de nabijgelegen hoeve.

Duitse constructie betonblokken Strooienhaan

Gelegen op het erf van de hoeve en herberg 'Strooienhaan', ten westen van de Brugse Steenweg, net ten zuiden van de Noordede, net ten noorden van de kruising met de Oostendse Steenweg.