Hoeve met losstaande bestanddelen

Beschrijving

Oosthoekstraat nr. 16. Hoeve met losstaande bestanddelen gelegen rond een begraasd erf met boomgaard. Staat op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1846). Het woonhuis kent verschillende uitbreidingen, volgens het kadaster ca. 1861, 1882, 1908 en 1944, het bakhuis (of zwingelkot) dateert van ca. 1908. Achter het smeedijzeren hekken, geflankeerd door een linde en haagbeu

Oosthoekstraat 16 (Dentergem)
Hoeve met losse bestanddelen gelegen rond een begraasd erf met boomgaard. Staat op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1846). Het woonhuis kent verschillende uitbreidingen, volgens het kadaster circa 1861, 1882, 1908 en 1944, het bakhuis (of zwingelkot) dateert van circa 1908. Achter het smeedijzeren hekken, geflankeerd door een linde en haagbeuk, ligt een aarden oprit.