Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Oude Paanderstraat nr. 6. Historische hoeve met oud woonhuis en 20ste-eeuwse bijgebouwen. Op een kaart bij het landboek van 1654-1656 worden twee haaks op elkaar staande volumes weergegeven op een beboomd perceel met westelijke toegangsweg vanaf de (huidige) Oostrozebekestraat en gracht aan de oostzijde. De Ferrariskaart (1770-1778) toont een bijkomend klein volume aan de oostzijde. Het

Oude Paanderstraat 6 (Meulebeke)
Historische hoeve met oud woonhuis en 20ste-eeuwse bijgebouwen. Erf met losse verharding en open, witgeschilderde betonnen afsluiting aan de straat. Aan noordzijde, witgeschilderd en verankerd éénlagig woonhuis van zeven ongelijke traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op straat; mechanische pannen); dakruiter met klokje.

Wordt opgevolgd door