Sint-Jobskapel

Kapel Sint-Job

De Sint-Jobskapel is beschermd als monument.

De Sint-Jobskapel is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
De Sint-Jobskapel in Maaslandse stijl werd in de eerste helft van de 17de eeuw gebouwd in opdracht van de familie de Schaerembergh, heren van Hoepertingen. Het barok portiekaltaar - door Anne de Lynden opgericht voor haar overleden echtgenoot Guillaume de Scharembergh in de Sint-Vedastuskerk van Hoepertingen - werd naar deze kapel overgebracht en behoort sinds lang tot het kunstbezit van deze kapel.

volkskundige waarde

Bedevaartskapel ter ere van Sint-Job; tot vóór enkele jaren druk bezocht door bedevaarders die de heilige kwamen aanroepen ter genezing van allerlei kwalen.

Sint-Jobskapel

Truierweg (Borgloon)
Gelegen op de hoek met de Weg op Berlingen. Kapel uit eerste helft 17de eeuw, waarschijnlijk gebouwd door de familie de Scharenberg, heren van Hoepertingen. Gerestaureerd in 1957.