Hoeve De Woesten

Beschrijving

Woestendreef nr. 1. Eind 18de- of begin 19de-eeuwse hoeve "De Woesten", sinds het midden van de 19de eeuw behorend tot het domein "De Woesten" (cf. Woestendreef, Lariksdreef). Hoeve bestaande uit een boerenhuis met geïncorporeerde stal, een bakhuis en aan de overzijde van het ruime, niet verharde erf, een lange schuur. Het geheel is bijna aan het einde van

Hoeve De Woesten

Woestendreef 1 (Oostkamp)
Eind 18de- of begin 19de-eeuwse hoeve De Woesten, sinds het midden van de 19de eeuw behorend tot het domein De Woesten. Hoeve bestaande uit een boerenhuis met geïncorporeerde stal, een bakhuis en aan de overzijde van het ruime, niet verharde erf, een lange schuur. Boerenhuis met woongedeelte van vier traveeën en geïncorporeerde stal. Ten noordoosten van het boerenhuis ligt een aardappelkelder; halfondergrondse kelder met rondbooggewelf. Bakstenen bakhuis onder pannen zadeldak.