Rioolgemaal I, waterzuiveringsstation

Beschrijving

Derbylaan z.nr. "RIOOLGEMAAL I", waterzuiveringsstation van 1976 in opdracht van "WATERZUIVERINGSMAATSCHAPPIJ VAN HET KUSTBEKKEN", naar ontwerp van R. Vincart van studiebureau O. De Koninckx (Oostende). Complex van twee bouwlagen omgeven met lagere volumes onder plat dak, in vooruitstrevende vormgeving van die tijd. Betonnen structuur met bakstenen parementen en betonnen afboording van d

Derbylaan (Oostende)
Waterzuiveringsstation van 1976 in opdracht van "WATERZUIVERINGSMAATSCHAPPIJ VAN HET KUSTBEKKEN", naar ontwerp van R. Vincart van studiebureau O. De Koninckx (Oostende). Complex van twee bouwlagen omgeven met lagere volumes onder plat dak, in vooruitstrevende vormgeving van die tijd. Betonnen structuur met bakstenen parementen en betonnen afboording van de bouwlagen, gelegen in tuin met twee bestrate wegen en met metalen omheining.