Eenheidsbebouwing met heren- en burgerhuis

Beschrijving

Nr. 38-40. Eenheidsbebouwing met heren- en burgerhuis op hoek Foreststraat, uit het begin van de jaren 1920. Twee dubbelhuizen van resp. vijf en vier trav. (bovenverd.), en tweebouwl. onderzadeldak(n // straat, mechanische pannen). Gele baksteenbouw; arduin voor plint, onderdorpels en imposten van de korfbogige muuropeningen. Vage verwijzingen naar de bouwtrant van de Normandische landhuizen cf.

Eenheidsbebouwing van twee burgerhuizen

Roeselarestraat 38-40 (Zonnebeke)
Eenheidsbebouwing uit het begin van de jaren 1920. Twee dubbelhuizen van respectievelijk vijf en vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Gele baksteenbouw; arduin voor plint, onderdorpels en imposten van de korfbogige muuropeningen. Vage verwijzingen naar de bouwtrant van de Normandische landhuizen, zie wolfseinden van de twee risalieten en de hoge schoorstenen.