Kaarshuis

Beschrijving

Kapellestraat z.nr. Kaarshuis opgericht in 1950 op initiatief van Edgard Van Baveghem (Dendermonde, 1880 - Meulebeke, 1952), oud-burgemeester, amateuraannemer, kunstschilder en laatste bewoner van het kasteel Ter Borcht. Deze laat op een stukje hooiland vóór de *kapel van O.-L.-Vrouw Bijstand dat hij in 1949 door ruil verkrijgt, een pleintje aanleggen met gedeeltelijke overwelving van de

Kaarshuis

Kapellestraat (Meulebeke)
Kaarshuis opgericht in 1950 op initiatief van Edgard Van Baveghem (Dendermonde, 1880 - Meulebeke, 1952), oud-burgemeester, amateuraannemer, kunstschilder en laatste bewoner van het kasteel Ter Borcht. Deze laat op een stukje hooiland vóór de kapel van Onze-Lieve-Vrouw Bijstand dat hij in 1949 door ruil verkrijgt, een pleintje aanleggen met gedeeltelijke overwelving van de Devebeek en omheiningsmuur, dit alles ten behoeve van het groeiende aantal bedevaarders. Ontwerper van de kapel is architect Marcel Lambrecht (Meulebeke). Opgenomen in het beschermde dorpsgezicht bij de kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Altijddurende Bijstand.