Eclectisch burgerhuis Marc-Lea

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

* Velodroomstraat nr. 60. Eclectisch burgerhuis z.g. "MARC-LEA" cf. opschrift van art-nouveaugetint tegeltableau boven deur, opgetrokken volgens kadaster in 1907 door Camiel Vanhille-Boëhme, een onderwijzer uit Oostende. Deel van het belle epoque-ensemble Frans Musinstraat nrs. 8-26 makende de hoek met Velodroomstraat nrs. 56-64, opgetrokken volgens kadaster in de jaren 1907-1909 door Hend

Velodroomstraat 60 (Oostende)
Eclectisch burgerhuis "MARC-LEA", zie opschrift van art-nouveaugetint tegeltableau boven deur, opgetrokken volgens kadaster in 1907 door Camiel Vanhille-Boëhme, een onderwijzer uit Oostende. Deel van belle epoque-ensemble.  Enkelhuis met souterrain, drie bouwlagen en ongelijke travee-indeling. Lijstgevel van afwisselend wit en lichtblauw geglazuurde bakstenen; plint van arduin.

Wordt opgevolgd door