Gedenksteen voor militaire slachtoffers van de Eerste van Tweede Wereldoorlog

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Sint-Denijsplaats z.nr. Gedenksteen voor militaire slachtoffers van de Eerste van Tweede Wereldoorlog, gelegen aan de voet van de kerkhofmuur. Oorspronkelijk geplaatst in de O.-L.-Vrouw van Lourdeskapel op de hoek Kerkeberg/Koffiestraat. In 1926 werd het gedenkteken verplaatst naar de huidige ligging. Rondbogige, hardstenen gedenksteen uitgevoerd door Viaene-Lagae (Kortij

Sint-Denijsplaats (Zwevegem)
Gedenksteen voor militaire slachtoffers van de Eerste van Tweede Wereldoorlog, gelegen aan de voet van de kerkhofmuur. Oorspronkelijk geplaatst in de Onze-Lieve-Vrouw van Lourdeskapel op de hoek Kerkeberg/ Koffiestraat. In 1926 werd het gedenkteken verplaatst naar de huidige ligging. Rondbogige, hardstenen gedenksteen uitgevoerd door Viaene-Lagae uit Kortijk met bronzen reliëf van L. Bressers uit Gent. Rechthoekige trede met twee paaltjes (oorspronkelijk vier) in de vorm van een obus.