Lindeboom De Kerkelinde

Gemeente Overpelt
Straat Kerkdijk, Rodenbachlaan
Locatie Kerkdijk zonder nummer, Rodenbachlaan zonder nummer (Overpelt)

De Kerkelinde

Kerkdijk, Rodenbachlaan (Overpelt)

De Kerkelinde, een Hollandse linde (Tilia europaea (x)), bevindt zich nabij het kruispunt van de Kerkdijk met de Rodenbachlaan en staat ten westen van de parochiekerk Sint-Martinus.

Beschrijving

De bescherming als monument betreft de Kerkelinde, een Hollandse linde (Tilia europaea (x)) die zich nabij het kruispunt van de Kerkdijk met de Rodenbachlaan bevindt, ten westen van de parochiekerk Sint-Martinus.

Waarden

De lindeboom genaamd “De Kerkelinde” is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu esthetische waarde